Patka i malvazija? Skuta s bućinim uljem i tradicionalno istarsko vino? Odlične kombinacije!
Mjesto vrhunskog gastronomskog doživljaja, spoj najboljeg od tradicionalne zagorske kuhinje s elementima modernih talijanskih i francuskih kuhinja, nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena bio je pravo gastronomsko iznenađenje prvog dana najveće istarske vinske priredbe, Vinistre.
U sklopu Plava laguna Gourmeta chef Mislav Božić pripremio je kreativan menu sljubljen s istarskim vinima.
Zagorska skuta s bućinim uljem i confitiranim pačjim prsima, krem juha od kukuruza s orahovim uljem, svinjski file sous vide s vrganjima, kulisom od zelenog povrća i krekerima od raženog brašna, te kolač od sira s gelom od jagoda i mousseom od bućinog ulja i bijele čokolade, bila je to pobjednička gastronomska kombinacija zagorskog hotela Villa Magdalena. Gosti, među kojima je bilo i devet švicarskih novinara i blogera, oduševili su se naizgled nespojivim – zagorskom kuhinjom i istarskim vinima.
“Zanimljiv spoj? Itekako. I mene samoga je iznenadilo koliko su se odlično spojila najbolja istarska vina s našim zagorskim okusima. Vinistra je sjajna manifestacija, na najvišem nivou i posebno mi je drago da smo dobili priliku predstaviti našu ponudu posjetiteljima i novinarima“, rekao Ivan Petrović, vlasnik hotela Villa Magdalena.
Za vinski dio priče pobrinuli su se poznati vinari Ravallico s izvrsnim pjenušcem Brigi, Marijan Arman s mladom Malvazijom Gcru, šampionom ovogodišnje Vinistre i Muškatom bijelim, berbe 2017. te Tomaz s odležanim Teranom Barbarossa iz 2015.
Foto: Danilo Dragosavac