NP KRKA: Čitav mjesec besplatan ulaz za djecu i mlade do 18 godina

“Škola je online, a Krka u travnju za djecu je in-live” nova je akcija Nacionalnog parka “Krka”. Djeca od sedam do osamnaest godina, u pratnji roditelja/staratelja, od 1. do 30. travnja Park mogu posjetiti besplatno!

Tom akcijom Javna ustanova “Nacionalni park Krka” želi izaći u susret našim mladim posjetiteljima i njihovim obiteljima, kako bi vrijeme proveli kvalitetno – u prirodi.

“Globalna pandemija virusa COVID-19 snažno je utjecala na djecu koja su veliki dio prošle, a to se ponavlja i ove godine, bila primorana nastavu pratiti online, preko ekrana, izdvojena iz svog prirodnog okoliša – škole. S obzirom da to teško pada i djeci i roditeljima, odlučili smo im na ovaj način pružiti podršku i ponuditi odmak od svakodnevice, kao mjesto odmora, rekreacije i edukacije na kojemu se može kvalitetno provesti zajedničko vrijeme”, istaknula je ravnateljica Javne ustanove “Nacionalni park Krka” Nella Slavica.

Akcija se odnosi na sve vrste ulaznica a vrijedi od 1. do 30. travnja 2021. godine. Javna ustanova “Nacionalni park Krka” svjesna je koliko su važne ponude i usluge za roditelje s djecom. Zato godinama u svoje sadržaje implementira aktivnosti u kojima će upravo oni uživati. Osim zabave i vremena ugodno provedenog s obitelji u prirodi, djeca u Nacionalnom parku “Krka” mogu, ako to žele, i mnogo toga naučiti.

Pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka “Krka” omogućuju neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa. Ako vas zanima što je to što gledate, staze i vidikovci opremljeni su edukativnim tablama s detaljnim informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka te kulturnim i povijesnim zanimljivostima. U obnovljenim vodenicama Nacionalnog parka “Krka” prezentira se mljevenje žitarica, pranje i stupanje sukna, tkanje torba i prostirki za pod (tapeta), kovanje potkova, priprema hrane u staroj kužini i sl.

A ako djeci ipak pofali malo tehnologije, na raspolaganju su im i dvije besplatne mobilne aplikacije: Krka National Park Tour, koja s pomoću tehnologije proširene stvarnosti (engl. augmented reality) olakšava dolazak, orijentaciju i kretanje posjetitelja na prostoru Skradinskog buka i daje više informacija o sadržajima u Parku, odnosno o točkama koje posjetitelje zanimaju, i Krka Kids, namijenjena djeci predškolske dobi, učenicima nižih razreda osnovne škole i mladima, koja ih s pomoću tehnologije proširene stvarnosti kroz igru vodi edukativnom stazom znanja na Skradinskom buku.

Nacionalni park “Krka” obuhvaća 109 četvornih kilometara izvorne prirode stoga pozivamo posjetitelje da koriste sve sadržaje u sustavu posjećivanja na donjem, srednjem i gornjem toku Krke. Uz brojne vidikovce i etno sadržaje Park možete doživjeti i na 47 kilometara poučno-pješačkih staza i 470 kilometara biciklističkih ruta. Iskoristite blagodati prirode i pronađite kutak mira za sebe.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka i prijevoznim sredstvima, brodovima i autobusima, obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja. Od danas, obvezno je korištenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima gdje je povećan protok ljudi.

S obzirom da je prethodno uspješno uspostavio protokole u borbi s pandemijom, NP “Krka” od samog je početka prepoznat kao sigurna destinacija i jedno je od prvih zaštićenih područja koja su dobila oznaku sigurnosti “Safe stay in Croatia”. Sigurnost posjetitelja važna nam je, a uživanje u prirodnim vrijednostima sigurnije uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)