Novinar britanskog Telegrapha obišao atrakcije otoka Cresa, evo kakvi su mu dojmovi

Foto: Freepik

Britanski novinar Tristan Rurtherford u poznatom britanskom dnevnom listu Telegraph, kojeg prati 16 milijuna čitatelja, objavio je opsežnu reportažu o otoku Cresu pod naslovom ‘Cres: Croatia’s forgotten island that costs as half as much as Hvar’.

Članak, u kojem je Cres predstavljen kao idealna destinacija bogate turističke ponude, rezultat je putovanja u Hrvatsku realiziranog u travnju u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu.

Novinar je obišao atrakcije otoka Cresa te ga je opisao kao raskošnu sinergiju prirodnih ljepota i autentičnih posebnosti po pristupačnim cijenama.

Od plaže Lubenice i čistog Jadranskog mora punog delfina do srednjovjekovnog grada Cresa s velikim brojem crkvica, novinar je dodatno istaknuo Cres kao destinaciju koja je izuzetno bogata poviješću i kulturom.

Uz to, detaljno je opisana i bogata trpeza kvarnerskog otoka koja obiluje autohtonom eno-gastronomskom ponudom od morskih plodova i lokalnih vinskih sorti do farmi meda.

Objave ovakve vrste uvelike doprinose promociji Hrvatske na UK tržištu, a da Britanci i ove godine u velikom broju posjećuju Hrvatsku govore podatci iz sustava eVisitor prema kojem je u dosadašnjem dijelu godine sa UK tržišta ostvareno 340.000 dolazaka i 1,5 milijuna noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast u dolascima od 8 te rast u noćenjima od 5 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)