Nastup hrvatskih vinara na festivalu vina Interfest 2016.

interfest-2016

U Novom Sadu je od 16. lipnja do 18. lipnja 2016. godine održan 13. Međunarodni festival vina Interfest 2016. na kojem su u organizaciji HGK – Komore Zagreb nastupili: Udruge Plavac mali i Pelješki vinski puti s Pelješca, Belje d.d. iz Darde, Osilovac d.o.o. iz Feričanaca sa svojim brendom Feravino, Vallis Aurea delikatese d.o.o. iz Požege (vina Bartolović) i OPG Brzica Ivo iz Erduta (vina Brzica).

Festival je, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Novog Sada i Grada Novog Sada, okupio proizvođače vina, turističke organizacije i sve one koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina.

Kako priopćava Hrvatska gospodarska komora, nastupilo je ukupno osamdesetak izlagača iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Španjolske, Italije, Mađarske, Portugala i Hrvatske, a ove su godine po prvi puta izložena i vina s grčkog otoka Samos.

Posjetioci su imali priliku nazočiti i edukaciji s degustacijom vina čija je tema “Vinski bonton” izazvala veliki interes svih eno znatiželjnika.

Hrvatski izlagači su osim vina, imali prigodu predstaviti i svoja maslinova ulja, te razmijeniti iskustva s vinarima iz ostalih zemalja. Osobit interes izazvala su vina naših autohtonih sorti od kojih izdvajamo malvaziju, žlahtinu i plavac mali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)