Na Wine&Music Zagreb u subotu međimurski vinari

Wine & Music
Foto: Silvija Munda

Četvrta Wine&Music manifestacija, na kojoj će se zagrebačkoj publici predstaviti međimurski vinari te najaviti ovogodišnje Urbanovo, održati će se u subotu, 22. travnja na terasi caffe bara Petit u Iličkom neboderu (Petrićev prolaz, kod Trga bana Jelačića), rečeno je konferenciji za novinare u organizaciji G.E.T. Reporta u pizzeriji The Pizza Hause.

Međimurski vinari predstaviti će svoja vina i najaviti festival Pušipela – Urbanovo. Publici središnje Hrvatske i Zagreba, svoja će vina i vinarije predstaviti: Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje.

Ovaj put vina izlagača gosti mogu kušati uz delicije OPG-a Perhoč, koji ima farmu jelena i muflona, a na kušanje će ponuditi: salamu od divljači, pikantnu te classic, dimljeni pršut od jelena i pikantne kobasice.

Uz uživanje u međimurskim vinima, finim delicijama i nadahnutom muziciranju dueta Small Change (koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić), posjetitelji Wine & Music manifestacije imat će priliku upoznati vinare i dobiti odgovore na svoja pitanja.

“Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku predstaviti Urbanovo zagrebačkoj publici, jer je Zagreb naše veliko tržište i bilo bi nam drago kad bi Zagrepčani posjetili Urbanovo – kako festival Pušipela, tako i Dane otvorenih podruma i druge dijelove programa.”, rekao je David Štampar, predsjednik Društva međimurskih vinara i vinogradara Hortus Croatiae.

Program Urbanovog i druge informacije o festivalu mogu se naći na web stranici www.urbanovo.hr

Wine&Music Zagreb s temom “Urbanovo” održat će se ove subote, od 19 do 22 sata u Petrićevom prolazu. Cijena ulaznice od 100 kn uključuje Wine&Music čašu i degustacije.

“Ne propustite ovaj vinsko glazbeni događaj i zabavite se s nama”, poručuju organizatori iz tvrtke Eno expert, čiji tim čine Miodrag Hruškar, Krešimir Hren i Jelena Puh Miloš, a imaju i novu suradnicu, također agronomkinju, Valentinu Tuščić.

Eno expert se bavi vinarskim konzaltingom i edukacijom, a prije tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)