Na Vincelovu vinarija Kutjevo najavila otvaranje prvog vinskog trezora u Hrvatskoj

vinski-trezor

Jedna od najvećih proslava blagdana sv. Vinka tradicionalno Vincelovo održava se svake godine u organizaciji Kutjeva d.d. Na lokaciji Vile Vinkomir, iznad vinograda okupilo se oko 600-ak gostiju kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja.

Rezanjem prvih trsova i blagoslovom vinograda kojem su prisustvovali Enver Moralić, vlasnik Kutjeva d.d., Mladen Pavić, član Uprave Kutjeva d.d., predstavnici grada i bivši predsjednik Stjepan Mesić, proslava se nastavila uz neizostavan zabavni i gastronomski program kojim se i ove godine obilježio početak vinogradarske godine.

Tom su prilikom gosti imali mogućnost uz vođenje sommeliera Drage Husmkog u podrumu kušati mladu Graševinu 2016., Pinot crni iz 2013. godine, te ledenu berbu Graševine iz 2009. godine i ledenu berbu Traminca iz 2015. godine.

Druženje na Vili Vinkomir uz pečene kobasice i bogati švedski stol, nije moglo proći i bez tradicionalne pečene delicije, vola iz uzgoja Kutjeva d.d. koji je težio više od 500 kg, a bio je poslužen u ponoć.

Ovom prilikom Kutjevo d.d je objavilo i jedan novitet te najavilo u narednom periodu otvaranje trezora arhivskih vina. Član Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić uručio je odabranim poslovnim partnerima potvrdu o pohranjenih petnaest boca Grševine 2016. koje će u trezoru biti do 2034. godine. ˝Kutjevo je prva vinska kuća koja osniva trezor arhivskih vina. Vina se u našoj vinskoj kući arhiviraju od 1946. i već imamo 70 000 arhiviranih boca˝, istaknuo je Mladen Pavić.

Inače, Kutjevo d.d. vlasnik je najveće vinske arhive u Hrvatskoj, koja broji više od 70.000 boca od čega su najstarije boce u ovu arhivu položene još davne 1946 godine. Kutjevčani za svoju arhivu kažu da je duša Zlatne doline i svjedok je neprekinute vinske tradicije. Najbolja vina iz svake godine polažu se u arhivu te se pod budnim okom enloga prati njihov put kroz vrijeme.

Vrijednost vinske arhive svake godine se povećava, a okusi nadograđuju finim tercijarnim aromama. Kako nitko od nas na posjeduje podrum adekvatan za skladištenje ovakve kategorije vina, Kutjevo d.d. svima vam pruža mogućnost da kupite bocu iz naše vinske arhive te da isto tako zakupite prostor u vinskom trezoru u kojem će vas vino čekati do trenutka kada ćete ga vi ili vaši nasljednici biti spremni preuzeti. Kupnju ovakvog vina možete shvatiti kao dugoročno ulaganje poput ulaganja u umjetnine, zaključuju u Kutjevu d.d.. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)