Kompanija LOT iz Poljske prema Hrvatskoj ove godine prevezla više od 100.000 putnika

Kompanija LOT iz Poljske prema Hrvatskoj ove godine prevezla više od 100.000 putnika
Foto: Press

LOT Polish Airlines, strateški partner Hrvatske turističke zajednice, potvrdio je da je od siječnja do kraja studenog 2018. godine iz Poljske prema Hrvatskoj prevezao više od 100.000 putnika.

Zahvaljujući odličnoj suradnji LOT Polish Airlinesa i Hrvatske turističke zajednice, Poljaci mogu putovati u komfornim uvjetima prema svojim omiljenim hrvatskim destinacijama, priopćio je HTZ. Naime, u ljetnim mjesecima ovaj prijevoznik nudi letove prema Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Zadru i Puli, dok tijekom zime održava stalne veze sa Zagrebom i Dubrovnikom.

“Izuzetno nas veseli što su predstavnici LOT Polish Airlinesa prepoznali potencijale naše zemlje kao cjelogodišnje destinacije, a navedeno potvrđuje i činjenica o aktivnim letovima tijekom zimskog rasporeda letenja. Sigurni samo kako će navedeni letovi značajno pridonijeti jačanju prometa u razdoblju pred i posezone, odnosno kako će hrvatske destinacije na poljskom tržištu biti još traženije”, izjavila je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

Odlične rezultate ove kompanije potvrđuje i Michał Fijoł, potpredsjednik LOT Polish Airlinesa. “U zadnje tri godine LOT je jako razvio ponudu letova, a najviše smo rotacija otvorili upravo prema Hrvatskoj. Upravo su ti letovi jako popularni zbog čega imamo namjeru zadržati visoku razinu ponude letova i sljedeće godine”, izjavio je Fijoł, dodavši kako očekuju da će do kraja ove godine između Hrvatske i Poljske prevesti više od 110.000 putnika.

LOT Polish Airlines godišnje prevozi oko 7 milijuna putnika, prosječan broj dnevnih rotacija iznosi 350, a u svojoj ponudi imaju više od 105 redovnih letova. Njihova flota je jedna od najmodernijih i najmlađih u Europi te ukupno broji više od 75 aviona. LOT Polish Airlines će u siječnju 2019. proslaviti 90. obljetnicu postojanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)