JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Zlato za Cuvee Miraz u Bergamu

još jedno priznanje stiže u Feričance! Na upravo završenom 13. natjecanju Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme u talijanskom Bergamu, Feravino je osvojilo zlato.

U Feričancima su znali da se njihov Cuvée Miraz 2015. može mjeriti s najboljim svjetskim vinima. To je potvrđeno na jednom od najprestižnijih vinskih natjecanja kojeg pomno prate poklonici Merlota i Caberneta. Ove godine je u talijanski Bergamo na 13. Emozioni dal Mondo pristiglo ukupno 256 uzoraka vina iz 23 zemlje, koje je ocjenjivalo 76 sudaca, a vrhunski Cuvée Miraz 2015. iz srca Slavonije osvojio je 86,2 boda i medalju zlatnog sjaja.

Ova harmonična kupaža frankovke (50 posto), merlota (30 posto), cabernet sauvignona (deset posto) i cabernet franca (deset posto), modernog je stila, mekana, topla i puna. Njezina izražena voćnost spaja se s lijepo uklopljenim herbalnim i začinskim nitima.

Rubinske je žive, kompaktne, gotovo neprobojne boje. Cuvée Miraz 2015., suho je vino intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama hrasta, začina, tamne višnje i zrelih šljiva. Snažnoj kompleksnosti i mirisu doprinose i lijepo usklađene arome kave, tamne čokolade, duhana i vanilije.

U ustima je mekano, savršenog balansa između voćnosti, pikantnosti alkohola i zadimljenosti začina. Završetak je voćni, mirodijski živ, naglašene svježine, koja potiče sočnost i daje šarmantnu živahnost.

Cuvée Miraz 2015., prva je kupaža Feravina, koja je uspješnu svjetsku premijeru započela prošlog proljeća na sajmu Winexpo u Bordeauxu, nakon čega su iz Francuske odmah stigle narudžbe. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)