Jedinstvena hrvatska mozzarella na policama METRO-a

Foto: PROMO

Hrvatska mozzarella vrhunske kvalitete renomirane istarske mljekare Latus ekskluzivno je dostupna profesionalnim kupcima METRO-a.

Uz fior di latte mozzarellu napravljenu po tradicionalnoj napolitanskoj recepturi, chefovi u METRO-u mogu pronaći i višestruko nagrađivani tvrdi sir Veli Jože i ostale mliječne proizvode visoke kakvoće, poznate hrvatske mljekare iz Žminja.

Uvođenjem noviteta domaćih proizvođača u ponudu METRO nastavlja usmjeravati fokus na razvoj suradnje s lokalnim dobavljačima i širenje ponude kvalitetnim hrvatskim proizvodima. Suradnjom s hrvatskim proizvođačima METRO podržava razvoj njihovog poslovanja  i ujedno svojim HoReCa kupcima osigurava široki asortiman domaćih proizvoda u cilju osnaživanja lokalne gastro ponude.

“Kao pouzdan partner profesionalaca, u METRO-u smo usredotočeni na obogaćivanje ponude proizvodima domaćih proizvođača, kako bismo HoReCa kupcima pružili vrhunske hrvatske namirnice kojima će unaprijediti gastronomsko iskustvo gostiju. Istovremeno, domaćim dobavljačima osiguravamo prodajni kanal kroz 10 METRO centara u Hrvatskoj i na taj način njihove proizvode činimo još dostupnijim ugostiteljima. Mljekara Latus sjajan je primjer jednog od takvih dobavljača METRO-a čiji se proizvodi ističu visokom kvalitetom i omiljeni su među chefovima i gurmanima. Ponosni smo na suradnju s Latusom i vjerujemo da će jedinstvena hrvatska mozzarella vrlo brzo zavrijediti svoje mjesto na top listi omiljenih mliječnih proizvoda naših kupaca”, rekao je Hrvoje Palić, voditelj nabave mliječnog, duboko zamrznutog i delikatesnog programa iz METRO-a.

“Budući da je METRO ključni veletrgovac za HoReCa sektor, veliko nam je zadovoljstvo plasirati naše proizvode kroz METRO-ove centre kako bi postali dostupni restoranima, hotelima i svim ugostiteljima koji pred svoje goste žele staviti proizvode od domaćeg mlijeka s istarskih pašnjaka, koji su ručno proizvedeni prema recepturama naših predaka.

Mozzarella je napravljena kao fior di latte, a ima naglašeno mliječni i blago slani okus te se može iskoristiti u različitim gastronomskim formama”, naglasio je Sandi Orbanić, vlasnik obiteljske mljekare Latus.

Od osnutka 2001. godine, Latus se pozicionirao kao lokalna mljekara posvećena izvrsnosti koja mlijeko otkupljuje s desetak istarskih farmi. Mljekara Latus godišnje otkupi i preradi do 2.000.000 litara mlijeka iz kojih se proizvode jogurti i nekoliko vrsti tvrdih i polutvrdih sireva. Posebno se ističe cijenjeni sir Veli Jože koji je, uz nekoliko internacionalnih zlatnih odličja, osvojio i titulu šampiona Hrvatske za godinu 2015. i 2017.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)