ISTRA U ČAŠI VINA: Vinistra, izložba vina i vinske opreme, održava se u Poreču

vinistra

Tradicionalna 24. Međunarodna izložba vina i vinske opreme Vinistra održati će se ove godine od petka, 12. svibnja do nedjelje, 14. svibnja u porečkoj sportskoj dvorani Žatika.

Bit će to prilika da više od 120 članova udruge Vinistra ispriča svoj vinsku priču u tri dana, a za profesionalce će to biti i koji dan više. Naime, kao jedan od dodatnih sadržaja ovogodišnje manifestacije, u četvrtak će u hotelu Parentium biti organizirana tematska degustacija zatvorenog tipa za druženje vinara, izlagača, članova Vinistre sa profesionalcima.

Vinistra nije samo najbolja izložba vina u Hrvatskoj, već je ona puno više od toga, jer svojim ocjenjivačkim dijelom potiče vinare na još veće zalaganje u proizvodnji vina, posebno malvazije i terana, a koji su Istru brendirali kako u svijetu kao prepoznatljivu vinsku regiju. Bit će to prilika i za kratki enološki tečaj za ugostitelje, ali i skeniranje tržišta vina kao trošarinskog proizvoda.

Naravno, uz škole kuhanja, hedonisti će uživati u biski i cigarama, a cijena ulaznice je devet eura.

U težnji za unaprijeđenjem dodatnih poslovnih aktivnosti vinara na Vinistri, kroz tematsku degustaciju će se istarski vinari,izlagači na Vinistri predstaviti sa svojom najstarijom i najmlađom malvazijom, ali i ostalim vinima, kao što je plavac mali u šest slika, koja će se kušati na izložbi Vinistra.

Cilj ove B2B platforme je da se u ugodnom ambijentu hotela Parentium, na terasi, osigura kvalitetno poslovno druženje, degustacija i premijera nagrađenih vina, koja će od petka do nedjelje biti predstavljena na Vinistri.

Posebno nam je zadovoljstvo najaviti da će degustaciji prisustvovati i gospodin Oz Clarke, najavljuju iz klastera Vinistre. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)