Hrvatska vina osvojila 61 medalju na najvećem svjetskom vinskom natjecanju

Hrvatska vina osvojila 61 medalju na najvećem svjetskom vinskom natjecanju
Foto: Press

Na najvećem svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards (DWWA) 2019., srebro su dobile Graševina Dika 2018., Frankovka Miraz 2016. i Cuvee Miraz 2015., dok se broncom okitila Rose Dika 2018.

Vina linija Dika i Miraz Feravina redovito osvajaju medalje na međunarodnim natjecanjima, a njihovu kvalitetu potvrđuje i sve veća potražnja na stranim tržištima.

“Nakon Sommelier Wine Awards koju smo dobili početkom mjeseca za dva naša vina iz prestižne linije Miraz – Frankovku iz 2016. i Graševinu iz 2017., Decanterove medalje potvrda su kvalitete i poticaj da nastavimo u istom smjeru. S puno truda, ozbiljnosti i ljubavi u Feravinu na prvo mjesto stavljamo kvalitetu za koju jamčimo svojim imenom, a naša vina traže se od Kariba do Meksika”, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem sastavu posluje ova slavonska vinarija.

Inače, hrvatska vina osvojila su ove godine sedam zlatnih i 54 srebrene medalje u Londonu, što je manje nego prošle godine, i to pet zlata, ali veseli da su među osvajačima zlatnih medalja, prvi put u povijesti ove prestižne nagrade, plavac mali. Od prijavljenih 200-ak uzoraka vina u Londonu iz Hrvatske, četvrtina je nagrađena Decanterovom medaljom, što je izvrstan rezultat. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)