Hrvatska u čak tri kategorije uvrštena među top 10 svjetskih destinacija

Hrvatska u čak tri kategorije uvrštena među top 10 svjetskih destinacija

Prema istraživanju “Vituoso Luxe Report” koje Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso tradicionalno provodi među članovima Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u čak tri kategorije.

Hrvatska je zemlja zauzela visoko drugo mjesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, šesto mjesto u kategoriji najboljih destinacija za tzv. milenijalce, odnosno mlade putnike te odlično osmo mjesto u kategoriji najpopularnijih svjetskih destinacija, priopćila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

“Tržište SAD-a za hrvatski turizam predstavlja jedno od vodećih dalekih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 570 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto. Upravo nas zbog toga još više veseli ovi rezultati koji potvrđuju odličan status Hrvatske na velikom američkom tržištu”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će u fokusu aktivnosti u narednom razdoblju biti daljnje jačanje avioprijevoza kako bi naša zemlja bila još dostupnija američkim turistima, prenosi portal ZG express.

Izvješće je komentirala i Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

“Postignuti rezultati u sklopu izvješća Virtuosa posljedica su velikog rada i truda uloženog od strane svih turističkih djelatnika u ukupnu hrvatsku turističku ponudu i njenu promociju. Izuzetno nas veseli što naš rad i napredak prepoznaju članovi Virtosa, velike svjetske mreže koja ima snažan utjecaj na ukupne turističke tijekove”, poručila je Rodin.

Virtuoso Luxe Report predstavlja godišnje izvješće temeljno na istraživanju provedenom među svjetskim agencijama za putovanja te među njihovim savjetnicima, a koji su članovi Virtuosa. Izvješće za 2019. godinu predviđa nove trendove u putovanjima i to na temelju trenutnih i predviđenih rezervacija.

Virtuoso je mreža koja broji više od 17.500 putničkih savjetnika u više od 1.000 agencija diljem svijeta, a posjeduju i ugovore s ekskluzivnim i vodećim svjetskim hotelima, odmaralištima, lječilištima, kruzing kompanijama i drugim turističkim tvrtkama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)