HRVATSKA JE NAJSLAĐA U RUJNU: Kreće najveći ŠtrudlaFest

HRVATSKA JE NAJSLAĐA U RUJNU: Kreće najveći ŠtrudlaFest
Foto: Press / ŠtrudlaFest

ŠtrudlaFest s razlogom nosi titulu najslađeg domaćeg festivala, no sve postaje još slađe kada vam kažemo da ove godine traje čak deset dana.

Naime, sve kreće u petak, 4. rujna, u ozaljskom Etno parku, s otvorenjem izložbe ”Kulinarstvo i etnografija”, no već sutradan kreće ona prava ”štrudlijada”, točnije bogati program koji će uveseljavati sve one koji se nađu u Jaškovu – selu štrudle, ali i na brojnim drugim lokacijama diljem Karlovačke županije.

HRVATSKA JE NAJSLAĐA U RUJNU: Kreće najveći ŠtrudlaFest
Foto: Press / ŠtrudlaFest

Naime, jedinstveni ŠtrudlaFest ove godine ima događanja diljem Karlovačke županije s glavnim domaćinom Jaškovom – selom štrudle. U Tjednu štrudle Karlovačke županije sudjeluje čak 28 restorana, a svi oni pripremili su promotivne cijene ali i na desetke zanimljivijih okusa.

Tako vas ove godine očekuje štrudla od jabuka s pivom, lovačka štrudla s ogulinskim zeljem, štrudla s češnjakom i peršinom, štrudla od janjetine, štrudla s ozaljskog dvora, jaškovskog baruna, štrudla s mrkvom ali i ona koja je “kriva za sve”- štrudla rekorderka s jabukama i grožđem.

HRVATSKA JE NAJSLAĐA U RUJNU: Kreće najveći ŠtrudlaFest
Foto: Press / ŠtrudlaFest

I to nije sve. Ove su se godine u ŠtrudlaFest uključili i brojni muzeji. U Zavičajnom muzeju Ozalj svih 10 dana manifestacije uz kupljenu ulaznicu svaki posjetitelj dobit će gratis štrudlu. Ista akcija očekuje posjetitelje Starog grada Dubovca 5. i 6. rujna, a u subotu 05. rujna i posjetitelje Gradskog muzeja Karlovac i Baraćevih špilja u Rakovici. Aquatika za subotu, 12. rujna, priprema zanimljivu radionicu izrade unikatnih licitarskih suvenira u obliku riba i srca uz prigodnu prodaju štrudle. U “karlovačkoj suboti” 12. rujna. restoran Lovački rog pokazat će tajne izrade svoje štrudle “Lovački rog”.

Ozalj će svakako biti centar kulturnih događanja, no s mirisom štrudle u zraku. Osim izložbe koja će biti postavljena u Etno parku, posjetitelji će dobiti i gratis štrudlu. U nedjelju 06. rujna moći ćete sudjelovati na jedinstvenoj gastro glazbenoj poslastici “Štrudlazz” – uz Dragu Jakovčevića i DJ jazz kvartet te birane štrudle i vina. Subota, 12. rujna u Etno parku saznat ćete više o kuharstvu u srednjem vijeku i to na zanimljivoj gastro radionici.

HRVATSKA JE NAJSLAĐA U RUJNU: Kreće najveći ŠtrudlaFest
Foto: Press / ŠtrudlaFest

Naravno, Jaškovo, kao selo štrudle, svih deset dana dočekivat će vas slasnim štrudlama, no tu je još i cijeli niz događanja zbog kojih će ove godine ŠtrudlaFest biti zanimljiv i preko vikenda i preko tjedna.

Selo štrudle tako svaki dan nudi piknik s ponudom košara Štrudloljubac, Štrudlomanijak te Karlovačkom piknik košarom. Sve dane Jaškovo možete obići biciklom, a vikendima će biti organizirana i vođena najslađa biciklistička ruta na svijetu – “Štrudla by bike”, koja će vam otkriti najljepše dijelove netaknute prirode uz magičnu rijeku Dobru. Na kraju iste rute moći ćete bez grižnje savjesti degustirati štrudle OPG-a Kovač i restorana Žganjer.

Tu su i likovne radionice “Art Apetit” koje će osloboditi vašu kreativnost u idiličnom seoskom ambijentu uz neočekivane okuse štrudli, a svoj unikatni tanjurić za štrudlu moći ćete oslikati na radionici keramike 05. rujna.

Goste u Jaškovu vikendima očekuju posebni zabavni sadržaji, a tu su i radionice štrudle koje će voditi ambasadorice štrudle iz Jaškova te otkrivati tajne izrade savršenog tijesta. Možete otkriti i sve o štrudli koja je ušla u knjigu rekorda, a poseban ukras ovog slatkog sela je i dodatna atrakcija – divovski bicikl od slame kojeg će drugog dana festivala izraditi dragi gost ŠtrudlaFesta, akademski kipar Nikola Faller.

HRVATSKA JE NAJSLAĐA U RUJNU: Kreće najveći ŠtrudlaFest
Foto: Press / ŠtrudlaFest

Naravno ovogodišnji ŠtrudlaFest jest najveći do sada jer su to svi željeli, no najveći je i kako bi posjetiteljima pružio mogućnost da ga posjete tijekom više dana te na taj način ovaj festival postaje odgovoran i prati sve propisane mjere, kako bi se izbjegle gužve i kako bi svatko stigao doći i uživati u najslađem hrvatskom festivalu.

Svi programi provode se uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)