Feravinu narudžbe stižu od novih partnera iz Njemačke, Danske, Belgije i Nizozemske

Feravino na sajmu Prowein u Dusseldorfu
Foto: Press

Sa sajma u Düsseldorfu predstavnici Feravina vratili su se sa sjajnim vijestima. Narudžbe stižu od novih partnera iz Njemačke, Danske, Belgije i Nizozemske. Ovaj najveći europski sajam posjećuju uvoznici iz čitavog svijeta koji pokazuju sve veće zanimanje za hrvatska vina.

Osobito su im zanimljive sorte poput frankovke i graševine koje upravo u podrumu Feravina u Feričancima daju odlične rezultate.

“Potencijalni partneri na Proweinu sjajno su reagirali na naša vina, njihovu kvalitetu, ali i dizajn novih etiketa linija Miraz i Dika. Veliki je uspjeh kad na ovakvom sajmu na kojem nastupa više od 6.600 izlagača uvoznici uopće pokažu zanimanje za vaša vina, a kad vam najave nove narudžbe imate razloga za slavlje. Na sajmu smo se povezali s proizvođačima frankovke iz Austrije, koja je svojevrsna prijestolnica ove sorte. Radeći usporedbe možemo biti ponosni na postignute rezultate naše Frankovke, sorte po kojoj je Feravino sve prepoznatljivije u svijetu”, ističe Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina.

Prowein Dusseldorf
Foto: Press

Osim vinima, hrvatski vinari privlačili pozornost i novim dizajnom štanda Udruženja vinarstva HGK koje je u Düsseldorf dovelo 18 hrvatskih proizvođača, a nakon Proweina uslijedio je put u New York na kojem se, također u organizaciji Udruženja vinarstva HGK-a, upravo predstavljaju hrvatski vinari.

Feravino trenutno izvozi u 15 zemalja svijeta: Njemačku, Francusku, Nizozemsku, Englesku, Irsku, Estoniju, Švicarsku, Poljsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Rumunjsku, SAD, Meksiko i Japan. Najviše se vina izvozi u Njemačku, Francusku, Nizozemsku, SAD i Srbiju, a planira se povećanje udjela izvoza sa sadašnjih 15 na 40 posto ukupne prodaje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)