Druga strana mjeseca na otoku Pagu – tri staze kamene čarolije od kojih svaka ima svoju priču

Druga strana mjeseca na otoku Pagu - tri staze kamene čarolije od kojih svaka  ima svoju priču

Turistička zajednica Grada Paga priprema bogat i raznovrstan program za predstojeće Uskrsne blagdane od 8. do 10. travnja kako bi radosno dočekali prvi veći broj gostiju uz već tradicionalni i posebno bogat Uskrsni doručak na glavnom gradskom trgu.

Ljubitelji outdoora zasigurno će doći na svoje jer će imati prigodu pješačiti na nekoliko fantastičnih lokacija na području grada Paga uz besplatno stručno vođenje licenciranog vodiča u suradnji Udruge sportskog turizma Pag MareMonti. U trodnevnom programu ponuđen je hiking na dvije prekrasne i jedinstvene staze Sv. Jure i Zaton na dijelu otoka nazvanog Druga strana mjeseca i na Sv. Vid, najviši vrh otoka Paga.

Druga strana mjeseca je područje na kojem su se ispreplele tri staze kamene čarolije od kojih svaka ima svoju priču, niz zanimljivosti iz paške povijesti i tako posebne vizure kamena koje je samo priroda mogla oblikovati. Krenete li bilo kojom stazom zagarantirano Vam je uživanje i opuštanje jer staze prolaze Ledenikom, najljepšim i najzanimljivijim geološko-paleontološkim dijelom otoka Paga, jedinstvenim čak i na cijelom Mediteranu.

U subotu, 8. travnja ujutro planiran je hiking na stazi Sv. Jure koja će sudionicima pružiti nezaboravno i neobično putovanje u pašku povijest uz mnoštvo jedinstvenih pogleda, bogatstva boja, jedinstvenih struktura i igre prirode koja je Pag tako bogato obdarila.

Na sam blagdan Uskrsa domaćini organiziraju tradicionalni, jedinstveni Uskrsni doručak sa svim dobro poznatim paškim specijalitetima na Trgu Petra Krešimira IV uz glazbene taktove Gradske glazbe Pag.

Za nedjelju poslijepodne planirano je pješačenje na Sv. Vid ili kako ga vole nazivati najljepši mali vrh u Hrvatskoj. S ovog najvišeg otočnog vrha pružit će vam se senzacionalan pogled na Mjesečev otok, Paški zaljev, kameni grad Pag, paške solane, planinu Velebit, pješčane uvale, zadarski akvatorij, Velebitski kanal, dio Kvarnera, Lošinj, Rab i prostrane otočne kamenjare prošarane mrežom slikovitih suhozida. Zato nije čudno što se kaže da priroda na Sv. Vidu pruža pogled koji liječi.

U ponedjeljak ujutro, 10. travnja organizira se hiking na još jednoj stazi Druge strane mjeseca  – stazi Zaton. Riječ je o Iznimno zanimljivoj i laganijoj stazi koja vodi prema uvali Zaton i s koje se pruža pogled na Paška vrata, otočić mali Maškalic u obliku malog krokodila te fenomenalne, zadivljujuće formacije stijena i “mjesečevih” čudesa.

Volite li priče iz povijesti, ovdje ćete zadovoljiti svoju znatiželju jer ćete na ovoj stazi doći do Velesove zatvorene špilje, nazvane po bogu iz staroslavenske mitologije koji vodi svoj vječiti boj s bogom Perunom.

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail: pag.maremonti@gmail.com

U večernjim satima na glavnom gradskom trgu održat će se koncert grupe Infišando.

PROGRAM:

USKRSNI HIKING NA DRUGOJ STRANI MJESECA
Od 8. do 10. travnja 2023. godine / licencirani vodič Alan Crljenko, u suradnji sa Udrugom sportskog turizma Pag MareMonti

Subota, 08.04.2023.
9.00 – Hiking na Drugoj strani mjeseca/staza Sv. Jure
Polazak: parkiralište iznad uvale / plaže Veli Bok
13.00 – Povratak

Nedjelja 09.04.2023.
11.30 – Uskršsni doručak uz taktove Gradske glazbe Pag
15.00 – Uskrsni hiking na Sveti Vid
Polazak: kod ulaza u Camping Village Šimuni
18.30 – Povratak
20.00 – Koncert grupe Infišando na Trgu Petra Krešimira IV

Ponedjeljak, 10.04.2023.
9.00 – Hiking na Drugoj strani mjeseca / staza Zaton)
Polazak: parkiralište iznad uvale / plaže Veli Bok
12.00 – Povratak

Organizatori: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

Foto: TZ Grada Paga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)