DOBRE VIJESTI IZ NIZOZEMSKE: Veliki interes za odmor u Hrvatskoj, otvaraju se 3 nove zračne linije

DOBRE VIJESTI IZ NIZOZEMSKE: Veliki interes za odmor u Hrvatskoj, otvaraju se 3 nove zračne linije
Foto: Press

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu Vakantiebeurs, koji se održava u nizozemskog gradu Utrechtu od 9. do 13. siječnja. Sajam je namijenjen poslovnoj i širokoj publici, a već je prvog dana sajma iskazan velik interes Nizozemaca za hrvatske destinacije, posebice za hrvatski kamping segment.

“Nastupom na sajmu u Utrechtu započinje sezona predstavljanja hrvatske turističke ponude na najvažnijim sajmovima s ključnih emitivnih tržišta. Hrvatska turistička zajednica će tijekom 2019. godine organizirati predstavljanje hrvatske turističke ponude na ukupno 22 sajma, od toga na 17 općih i pet specijaliziranih sajmova među kojima su tri nautička te dva kamping sajma”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Po njegovim riječima, tijekom 2018. godine s nizozemskog tržišta ostvareno je gotovo 500 tisuća dolazaka te oko 3,2 milijuna noćenja, što u odnosnu na 2017. godinu predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.

U sklopu sajma u Utrechtu na hrvatskom se štandu održavaju i brojni sastanci s predstavnicima turoperatora, putničkih agencija te aviokompanija kao što su TUI, Thomas Cook, Transavia, D-Reizen, zračna luka Rotterdam – Den Haag, udruženje agenata Travel Counsellors i drugi, a s kojima se razgovara o aktivnostima i suradnji u predstojećem razdoblju.

Prve naznake bukinga nizozemskih turoperatora za Hrvatsku su na razini prošlogodišnjih, no pravo razdoblje intenzivnijeg bukiranja tek predstoji.

“Izuzetno nas veseli sve veći interes zračnih prijevoznika za Hrvatsku o čemu svjedoče najave uvođenja čak tri nove zračne linije iz Nizozemske za Hrvatsku, točnije prema Zadru u 2019. godini. Riječ je o liniji Transavie koja će spajati Zadar s Rotterdamom, odnosno o najavljenoj liniji Ryanaira koja bi povezivala Zadar s Eindhovenom te liniji Easyjeta koja bi povezivala Zadar s Amsterdamom”, izjavio je Ivan Novak, direktor Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluxa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)