Dani paške čipke posjetiteljima pruži zanimljiv i bogat sadržaj

Dodjelom certifikata za originalni suvenir Grada Paga završeni su Dani paške čipke koji su se održavali od 24. do 26. lipnja 2021. godine u Pagu.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije održan Međunarodni festival čipke pa su organizatori odlučili da se u istom terminu održe Dani paške čipke te se na taj način pruži zanimljiv i bogat sadržaj posjetiteljima uz nadu da će se slijedeće godine moći organizirati Međunarodni festival čipke u obliku kakav je bio i do sada.

Dani paške čipke posjetiteljima pruži zanimljiv i bogat sadržaj

Na pet lokacija postavljene su izložbe koje su bile besplatne za razgledavanje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. U prizemlju Kneževog dvora bili su izloženi radovi čipkarica iz OŠ Jurja Dalmatinca i SŠ Bartula Kašića i postavljena izložba Nosiva tradicija autorice Rosane Fabijanić i fotografa Elvisa Šmita.

Ljepota paške čipke mogla se pogledati u Galeriji paške čipke i u Benediktinskom samostanu, a u crkvi sv. Jurja izložene su predivne fotografije paških čipkarica i čipke autora Radivoja Pastorčića.

Za razgled je bila otvorena i Etno kuća KUD-a Družina.

Dani paške čipke posjetiteljima pruži zanimljiv i bogat sadržaj

Dane paške čipke otvorio je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, a u programu su sudjelovali članovi Gradske glazbe Pag i članovi KUD-a Družina. Održana je i radionica paške čipke koju je vodila čipkarica Jasna Magaš.

Direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić podijelila je certifikate za originalni suvenir Grada Paga.

Dani paške čipke posjetiteljima pruži zanimljiv i bogat sadržaj

Certifikate su dobili: Hydro attack, obrt za trgovinu, proizvodnju i usluge iz Zagreba vlasnice Sunčane More za kolekciju nakita CRAFT MORE SUN, slikar Domenico Gonzi za sliku paške ovčice i statuu paškinje, BUZZ Consulting iz Zagreba za mirisni medaljon LACE OF PAG, JZL, obrt za natpise i dizajn iz Zadra za reljef gradske jezgre, Željka Mihlin za magnete ženske i muške paške narodne nošnje, Nikol Jakopic Donadić za nakit od vune i slike od vune, Ljiljana Festini za slikovnice Solinarka i kulik te Rosana Fabijanić za ovcu u okviru.

Organizatori ovogodišnjih Dana paške čipke su Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica Frane Budak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)