
Eno gastro turizam je u velikoj ekspanziji, a G.E.T. Fest u centru Zagreba prilika je da se stanovnicima i gostima Grada ponudi širok spektar novih iskustava te ih se, kroz okuse i informacije, sve do rujna, educira o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima.
Kazao je to u petak Tomislav Stiplošek iz Udruge G.E.T. report, najavljujući festival vinskog turizma, koji će trajati cijelo ljeto u Tkalčićevoj ulici na terasi kavane Procaffe, javlja portal ZG express.

Festival vinskog turizma otvoren je doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest. Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske šetnje Hrvatskom, koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.
Recepte za doručke inspirirane Hrvatskom osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: Bregovita Hrvatska, Slavonija i Podunavlje, Istra i Kvarner te Dalmacija.
Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su šetnje regijama, koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje kao i šetnja Hrvatskom, koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.
Koktel zabave vikendom predstavljati će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, javljati ćemo prema njihovom kalendaru.
Organizator festivala je udruga G.E.T., dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana
Procaffe. Organizaciju festivala je podržala TZ Grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge
vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.