Cijelo ljeto u središtu Zagreba traje Festival vinskog turizma

Cijelo ljeto u središtu Zagreba traje Festival vinskog turizma
Foto: Silvija Munda

Eno gastro turizam je u velikoj ekspanziji, a G.E.T. Fest u centru Zagreba prilika je da se stanovnicima i gostima Grada ponudi širok spektar novih iskustava te ih se, kroz okuse i informacije, sve do rujna, educira o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima.

Kazao je to u petak Tomislav Stiplošek iz Udruge G.E.T. report, najavljujući festival vinskog turizma, koji će trajati cijelo ljeto u Tkalčićevoj ulici na terasi kavane Procaffe, javlja portal ZG express.

G.E.T. FEST: Festival vinskog turizma u Tkalčićevoj cijelo ljeto!
Foto: Silvija Munda

Festival vinskog turizma otvoren je doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest. Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske šetnje Hrvatskom, koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.

Recepte za doručke inspirirane Hrvatskom osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: Bregovita Hrvatska, Slavonija i Podunavlje, Istra i Kvarner te Dalmacija.

Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

G.E.T. FEST: Festival vinskog turizma u Tkalčićevoj cijelo ljeto!
Foto: Silvija Munda

Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su šetnje regijama, koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje kao i šetnja Hrvatskom, koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.

Koktel zabave vikendom predstavljati će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, javljati ćemo prema njihovom kalendaru.

Organizator festivala je udruga G.E.T., dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana

Procaffe. Organizaciju festivala je podržala TZ Grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge

vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)