BESPLATNO VOĐENJE: Obilazak NP Krka povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča

BESPLATNO VOĐENJE: Obilazak NP Krka povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča
Foto: Press / NP Krka

Upoznajte prirodne vrijednosti i bogatu kulturnopovijesnu baštinu na području NP Krka te posjetite HE Jaruga kroz vođeni obilazak Skradinskog buka koji u subotu, 25. veljače 2023. daruju vodiči interpretatori NP Krka

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 21. veljače, vodiči interpretatori Javne ustanove Nacionalni park Krka pozivaju sve zaljubljenike u prirodu da im se pridruže u prigodnom vođenom obilasku Skradinskog buka u subotu, 25. veljače 2023. Osim uživanja u zimskom ugođaju, posjetitelji će se, kroz zanimljivo stručno vođenje naših vodiča interpretatora u trajanju od dva sata, pobliže upoznati s izuzetnom florom i faunom i bogatom kulturnopovijesnom baštinom.

ČAROBNE FOTOGRAFIJE: Nacionalni park Krka uhvaćene pogledom zaposlenika

Ove godine, u dogovoru s HE Jaruga, posjetitelji će moći pola sata razgledati i to važno energetsko postrojenje, za što će prije ulaska morati potpisati izjavu da su upoznati s pravilima ponašanja u njemu i da će ih poštivati.

Za obilazak su predviđene dvije grupe od po dvadeset osoba u 10 sati i jedna grupa od dvadeset osoba u 13 sati, a mjesto okupljanja jest info-pult kod parkirališta na Skradinskom buku. Ljubazno pozivamo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde od 20. do 22. veljače na ovoj poveznici.

Kao dar naših vodiča, subotnje je vođenje besplatno, dok će ulaznicu u Park posjetitelji moći kupiti na ulazu Lozovac prema važećem cjeniku: u zimskim mjesecima cijena jednokratne ulaznice u Nacionalni park Krka za odrasle iznosi 6,64 € (50,00 kn), a za djecu od sedam do osamnaest godina 3,98 € (30 kn). Park je otvoren od 9 do 16 sati.

Vođeni obilazak Skradinskog buka poseban je doživljaj iz kojeg se može i jako puno naučiti. Naši će vam vodiči pokazati brojne zanimljivosti na stazama, zaustaviti se na mjestima s kojih se pruža najljepši pogled ili vam ispričati anegdotu iz svog dugogodišnjeg iskustva kročenja drvenim mostićima, tako da ćete se, čak i ako vam to ne bude prvi posjet Skradinskom buku, osjećati kao da ste prvi put na njemu.

U poslu, i uopće u životu, uvijek valja biti susretljiv i ljubazan. Upravo su takvi vodiči interpretatori u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“. Omiljeni među posjetiteljima, koji dolaze sa svih strana svijeta, od Dalekog istoka do hladnoga Sjevera, vodiči interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ oduševljavaju gotovo kao i sama Krka. Zato im, i svim ostalim pripadnicima te profesije, čestitamo Međunarodni dan turističkih vodiča!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)