BEOWINE 2018: Hrvatska vina u Beogradu pod brandom “Vina Croatia – vina mosaica”

Vina Croatia – vina mosaica
Foto: HGK

Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira promociju hrvatskih vina okupljenih pod brandom “Vina Croatia – vina mosaica” na ovogodišnjem sajmu vina BEOWINE 2018 koji se održava od 22. do 24. veljače 2018. u Beogradu.

Na sajmu sudjeluju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina i distributeri. Vinarima su se još prije nekoliko godina priključili proizvođači rakija i ostalih žestokih pića, a ovogodišnja novina biće promocija zanatskih pivara i naravno – piva, a sve to popratit će proizvođači vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta.

U organizaciji HGK predstavlja se 10 hrvatskih vinarija/tvrtki: Kutjevo, Belje, Iločki podrumi, Dalmacijavino, Vinoplod, Vina San Martino, Dingač Skaramuča, Degrassi, Osilovac (Feravino), Credo.

Uz samo predstavljanje na sajmu HGK organizira zajedničku večeru za izlagače, distributere i novinare uz stručno vođenje (masterclass) predsjednika udruženja sommeliera Vojvodine Igora Lukovića koji će predstaviti hrvatska vina.

Projekt “ina Croatia – Vina Mosaica” okupila su domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)